SCHEPEN.
hoe het water best te bewaren en te zuiveren?
bl. 382. over de andere dranken, bl. 386. Het
derde deel behelst een voorlchrift over de beste
wysom den mondkost in te leggen; bL 388. te
bewaren; bl. 398. en te bereiden: aan land en op
zeebl. 400. en tevens een hulpmiddel tegen ge
brek aan eetwaren op zee aan de hand gegeven.
bl. 402. Het vierde deel behelst eene opgave der.
heilzanmfte dranken ter voorkoming van dep
fcorbnt en andere op de zee heerlchcnde ziekten
met derzelver voorfchriften en maten. bl. 403.
Het vyfde deel bevat de noodige verbetering van
het in gebruik zynde, fcheepsbrood. bl. 426. Wat
men diene in acht te nemen, 0111 de Ichepen en
het kooigoed zuiver te houden? word in het zesde^
deel voorgedragen, bl. 433. D,och dat niets van
meerder aanbelang zy, zoo op kuil- als driedeks-
fchependan dat de zieken van de gezonden wor
den afgefcheidcnword in het zevende deel dezer
Verhandeling aangetoondenuit vergelykiug van
de gefchiktfte plaatfen, op deze tweederlei ichepen,
tegen elkander, aangewezen: dat op driedeksfche-
pen de beste gelegenheid hiertoe zy; bl. 439. en
tevenswat men in alle gevallen hebbe in acht te
nemen, zal deze afzondering het gewenschte doel
bereiken, bL 452. Het achtfte deel bevat nog
cenige byzon.derbedenwelken op den welftand
der fehepeüngen verder betrekking hebbenals eene.
matige beweging; bl. 456. ftaap; hl. 459.. bet be-
|eugekn 4er driften, bh /0o« ^e. yersis^Jijte buiks-