44 C. KAYSER ANTWOORD OVER
op te noemenen de te faamen ge«
trokkene beraamingen, van elk, vol"
gens onze gemaakte pryslysten, (kort
heids halven) in ééne. fomme op te
geeven.
Beginnen wy dan met de befchou-
winge van de groote eetzaal: hier
worden vereischt vier tafels, ieder van
ii\ voet langte, en 4 voet breedte;
zestien banken, beflaande te faamen,
in langtetweemaal de voornoemde
tafels; twee yzere kagchels, van drie
voeten vierkant, gemaakt uit gegote-
ne plaaten ingefmeedde yzere randen;
eene tang, fchop en pook. Hier voor
te faamen <£59:6:0.
In de keukenen tot dienst van de gan-
fche huishoudingezullen 'er moeten
zyntwee kopere fornuisketels, inhou
dende ieder 200 ftoopwyd en diep
33 duim, te faamen 460 {g zwaar, te
gen 17 ftuivers per een dito for
nuisketel, met eene kraan, inhoudende
90 ftoop, wyd en diep 26 duim, 140
Jg zwaar, 15 ftuivers per jgtwee yze
re faufeketels twee lange yzere gaf
fels; twee lange keukentangen; twee
groote asfefchoppen; een koperen wa
terketel; een koffyketel; eenbyl; een