Esprit
Het oude talent
Oosthucius.
£-
o.a. de vis ge-
BEELDHOUWWERK
SCHILDERIJEN
KERAMIEK
GRAFIEK
in plakken
lekkere
Salade van Zalmforel gevuld met
rijst, spinazie en garnalen (voor 4
personen).
Q
S’
Gravenstraat 99 4567 AB Clinge
Telefoon 01140 - 10939
Geopend woe. t/m zon. van 13.30 tot
17.30 uur en op afspraak
sie associaties vindt, verbeeldt wat nog niet
vastlag. En bovenal de gemeente niet ont
houdt dat jongetjes van hem zijn. En hij
schrijft God als god. Dat is durf en raffine
ment. Zijn al veel te bange hart zou de
jeugd moeten kloppen, die hij als geen an
der vertegenwoordigt met zijn grijze sla
pen. De Bohémien. Ik adviseer: Koop zijn
bundel gedichten - onlangs verschenen -
en zet hem daardoor onder druk om onder
zijn kaarslicht op een arm eiken tafeltje
ons te laten genieten van hoe de bloem
vrucht wordt.
En wat Roby Bellemans schrijft over de
door mij gekoesterde Bloem? Och.
Bellemans weer. Hij begrijpt niet goed
hoe een man als O. verheven is boven elke
kritiek. O. is kunst.
AD LATEVEER
Het adres van Den Gespleten Arent is
Vlasmarkt 25 Middelburg. Tel. 01180
36122.
In Culinair dit keer "Den Gespleten Arent". Reeds achtenhalf jaar in
Middelburg, op de Vlasmarkt, zwaaien Ben en Maijan Willemsen de
scepter in dit restaurant met de weldadige sfeer.
Niet alleen de rustig aangename sfeer is
bijzonder aan het restaurant, de kwaliteit
van de keuken is ook bijzonder.
Met veel liefde voor het restaurateursvak
werken Ben en Marjan
steeds aan de verbetering
van de kwaliteit, die toch
al hoog is. De keuken is
gebaseerd op de klassiek
Franse. Aan modegrillen
doet Ben niet mee al pakt
hij de goede zaken uit de
steeds afwisselende modes
en verwerkt ze op de juiste
manier. Een andere bij
zonderheid aan Den
Gespleten Arent is het zo
veel mogelijk in eigen
keuken werken. Daar
waar vele collega's grij
pen naar geprefabriceerd
eten wordt bij Ben en
Marjan zelf het brood ge
bakken, de paté's zelf ge
maakt en beschikken ze
over een eigen rokerij waar
rookt wordt. Ook is Ben vaste klant van de
bekende Bredase specialiteiten grossier
ISPC, waar dagelijks vers van over de hele
wereld vis, vlees fruit en alles waar een
échte kok mee wil werken, wordt
aangevoerd.
De liefde voor het vak, wat Ben leerde bij
o.a. Het Silveren Seepaard en Cocagne in
Eindhoven, gaat zover dat Ben ook exami
nator bij kokexamens is.
Het hieronder beschreven recept is speciaal
door Ben voor letstelezen gemaakt. Mocht u
problemen hebben met de bereiding of
verkrijgbaarheid van ingrediënten dan
kunt u gerust Den Gespleten Arent bellen
om uit deze problemen te geraken.
Ingrediënten:
2 Zalmforelfilets zonde:
vel +/-150 gr per stuk
voor de vulling: 200 gr
rijst - 100 gr garnalen - 1
ei -1 tak dille,
verder: 2 handen spinazie
- peper uit de molen - zout.
Werkwijze:
Filetsgraatjes verwijder
en evt. met pincet uit
trekken, tussen 2 plasticfo
lie-velletjes leggen er
voorzichtig pletten tot een
mooie plak verkregen is
en alles even dik is. Met
peper en zout bestrooien.
Spinazie zonder steel een
paar seconden in kokend
water dompelen en snel
in koud water koud spoe
len zodat hij mooi groen blijft. Blaadjes
droog maken en op rugzijde van de fillets
leggen.
Vulling: 200 gr gare rijst uit laten lekken
(niet spoelen), mengen met gehakte dille,
garnalen en losgeklopt ei/ evt. een paar
druppels cognac en wat peper.
Verder: Vulling over de spinazie verdelen,
fillets oprollen van staart naar kop, strak in
aluminium-folie pakken en 15 min. poch
eren (tegen de kook aan). Niet koken!
Daarna uit het water halen en 4 a 5 uur in
koeling leggen (in folie). Filets uit folie
halen en met een scherp mes i
(8 per filet) snijden. Op bedje van verschil
lende slasoorten die met een 1
dressing zijn aangemaakt leggen en naar
eigen inzicht afgarneren.
Eet smakelijk!
Ben Willemsen
In het vorige nummer van letstelezen werd
ik verrast door een bijdrage van André
Oosthoek, de man die zijn talent - helaas -
aan de PZC heeft verkwanseld. Hij komt
in letstelezen tot zijn rechtJn de PZC niet.
Daar heeft de bloem Oosthucius te lang de
doornen van de letters vernietigende on
kruiden moeten voelen. En stond er dan
eens een prachtig stukje proza over kunst op
een pagina, dan werd dat allicht niet waar
genomen of verkeerd begrepen. Oosthoek
de kunstkenner - we proefden zijn liefde
ervoor in welgekozen woorden - die in ge
dachten de verf van de doeken slurpt, de
vormen van beelden verorbert en met pas-
V£1 u
‘ciilina®
.■slaag