Esprit Het oude talent Oosthucius. £- o.a. de vis ge- BEELDHOUWWERK SCHILDERIJEN KERAMIEK GRAFIEK in plakken lekkere Salade van Zalmforel gevuld met rijst, spinazie en garnalen (voor 4 personen). Q S’ Gravenstraat 99 4567 AB Clinge Telefoon 01140 - 10939 Geopend woe. t/m zon. van 13.30 tot 17.30 uur en op afspraak sie associaties vindt, verbeeldt wat nog niet vastlag. En bovenal de gemeente niet ont houdt dat jongetjes van hem zijn. En hij schrijft God als god. Dat is durf en raffine ment. Zijn al veel te bange hart zou de jeugd moeten kloppen, die hij als geen an der vertegenwoordigt met zijn grijze sla pen. De Bohémien. Ik adviseer: Koop zijn bundel gedichten - onlangs verschenen - en zet hem daardoor onder druk om onder zijn kaarslicht op een arm eiken tafeltje ons te laten genieten van hoe de bloem vrucht wordt. En wat Roby Bellemans schrijft over de door mij gekoesterde Bloem? Och. Bellemans weer. Hij begrijpt niet goed hoe een man als O. verheven is boven elke kritiek. O. is kunst. AD LATEVEER Het adres van Den Gespleten Arent is Vlasmarkt 25 Middelburg. Tel. 01180 36122. In Culinair dit keer "Den Gespleten Arent". Reeds achtenhalf jaar in Middelburg, op de Vlasmarkt, zwaaien Ben en Maijan Willemsen de scepter in dit restaurant met de weldadige sfeer. Niet alleen de rustig aangename sfeer is bijzonder aan het restaurant, de kwaliteit van de keuken is ook bijzonder. Met veel liefde voor het restaurateursvak werken Ben en Marjan steeds aan de verbetering van de kwaliteit, die toch al hoog is. De keuken is gebaseerd op de klassiek Franse. Aan modegrillen doet Ben niet mee al pakt hij de goede zaken uit de steeds afwisselende modes en verwerkt ze op de juiste manier. Een andere bij zonderheid aan Den Gespleten Arent is het zo veel mogelijk in eigen keuken werken. Daar waar vele collega's grij pen naar geprefabriceerd eten wordt bij Ben en Marjan zelf het brood ge bakken, de paté's zelf ge maakt en beschikken ze over een eigen rokerij waar rookt wordt. Ook is Ben vaste klant van de bekende Bredase specialiteiten grossier ISPC, waar dagelijks vers van over de hele wereld vis, vlees fruit en alles waar een échte kok mee wil werken, wordt aangevoerd. De liefde voor het vak, wat Ben leerde bij o.a. Het Silveren Seepaard en Cocagne in Eindhoven, gaat zover dat Ben ook exami nator bij kokexamens is. Het hieronder beschreven recept is speciaal door Ben voor letstelezen gemaakt. Mocht u problemen hebben met de bereiding of verkrijgbaarheid van ingrediënten dan kunt u gerust Den Gespleten Arent bellen om uit deze problemen te geraken. Ingrediënten: 2 Zalmforelfilets zonde: vel +/-150 gr per stuk voor de vulling: 200 gr rijst - 100 gr garnalen - 1 ei -1 tak dille, verder: 2 handen spinazie - peper uit de molen - zout. Werkwijze: Filetsgraatjes verwijder en evt. met pincet uit trekken, tussen 2 plasticfo lie-velletjes leggen er voorzichtig pletten tot een mooie plak verkregen is en alles even dik is. Met peper en zout bestrooien. Spinazie zonder steel een paar seconden in kokend water dompelen en snel in koud water koud spoe len zodat hij mooi groen blijft. Blaadjes droog maken en op rugzijde van de fillets leggen. Vulling: 200 gr gare rijst uit laten lekken (niet spoelen), mengen met gehakte dille, garnalen en losgeklopt ei/ evt. een paar druppels cognac en wat peper. Verder: Vulling over de spinazie verdelen, fillets oprollen van staart naar kop, strak in aluminium-folie pakken en 15 min. poch eren (tegen de kook aan). Niet koken! Daarna uit het water halen en 4 a 5 uur in koeling leggen (in folie). Filets uit folie halen en met een scherp mes i (8 per filet) snijden. Op bedje van verschil lende slasoorten die met een 1 dressing zijn aangemaakt leggen en naar eigen inzicht afgarneren. Eet smakelijk! Ben Willemsen In het vorige nummer van letstelezen werd ik verrast door een bijdrage van André Oosthoek, de man die zijn talent - helaas - aan de PZC heeft verkwanseld. Hij komt in letstelezen tot zijn rechtJn de PZC niet. Daar heeft de bloem Oosthucius te lang de doornen van de letters vernietigende on kruiden moeten voelen. En stond er dan eens een prachtig stukje proza over kunst op een pagina, dan werd dat allicht niet waar genomen of verkeerd begrepen. Oosthoek de kunstkenner - we proefden zijn liefde ervoor in welgekozen woorden - die in ge dachten de verf van de doeken slurpt, de vormen van beelden verorbert en met pas- V£1 u ‘ciilina® .■slaag

Tijdschriftenbank Zeeland

Ietstelezen | 1988 | | pagina 8